Emzirme sorunları

PaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaşPaylaş
Emzirme sorunları

Emzirme doğumdan sonra annelerin çoğunun karşılaştığı ortak bir sorundur . Bu makalede ana odak noktamız, en yaygın görülen 10 emzirme problemini ve çözümlerini tartışmaktır. Ağrıyan meme başı, doğumdan sonra kadınların karşılaştığı en yaygın problemdir. Meme uçlarında ağrı uzun saatler boyunca devam edebilir. Sizde bu sorundan muzdarip iseniz, o zaman bebeği emzirdiğiniz pozisyonda problem olabilir. Öncelikle bunu çözmelisiniz. Bebeğin ağzı üst kısım yerine meme başının altındaki alanı kaplaması gerekir. Küçük molalar verin ve işaret parmağınızı bebeğinizin ağzında tutun. Sadece iyi pozisyonlar meme uçlarının ağrısını iyileştirebilir. Bebeğin doğru pozisyonundan sonra bile, ağrı çekebilirsiniz. Bu sorunun nedeni kuru meme olabilir. Emzirme döneminde bol giysiler giymelisiniz. Meme uçlarını sabunla yıkamamanız gerekir. Emzirme problemini azaltmak için biraz krem de uygulayabilirsiniz. Bir diğer yöntem ise memenizi nazikçe bira sıkıp sütünüzden meme başınıza sürmeniz olabilir.

Çatlamış meme
Çeşitli nedenleri olabilir. İlk hafta kan akıntısı problemi yaşayabilirsiniz. Bebeğimiz emzirme tekniklerini öğrenirken zaman alır. Az miktarda olan kan bebeğinizin sağlığı için çok probşem değildir. Çatlamış meme problemini azaltmak için bebeği tuttuğunuz  pozisyona çalışın. Kısa aralıklarla çocuğunuza emzirme önerin. Aç bebek size daha çok acı verebilir. Probleminiz geçene kadar sık sık kısa aralıklarla emzirin. 
İlaçlar ve kremler çatlamış meme uçları için çokta iyi değildir. Memelerinize sadece temiz su ile temizlemek daha iyi olacaktır. Çatlak meme uçlarına yine bir miktar süt uygulayarak çabuk iyileşmelerini sağlayabilirsiniz. Ayrıca bazı ağrı kesiciler veya kırık meme uçlarını tedavi etmek için hazırlanmış özel kremler kullanabilirsiniz. Bunları mutlaka doktorunuza danışarak kullanınız. 
 
Tıkalı Kanallar
Tıkalı kanal ayrıca ağrı veya kızarıklık ile ilişkili yaygın bir sorundur. Tıkalı kanalların ana nedeni enfeksiyon olabilir. Bu durumda derhal doktora danışmalısınız. Emzirme sırasında uzun süreli gerilmeler sizin için zararlı olabilir. Sıkı sütyeniniz tıkanmış kanalların nedeni olabilir. Emzirmek için doğumdan sonra bol kıyafetler giymelisin. Stres ayrıca emzirme sırasında süt kalitesini de etkileyebilir. 
Bu durumda, uygun şekilde dinlenmeli ve stresi azaltmaya çalışmalısınız. Süt hareketini uyarmak için göğsünüze uygun  masaj yapabilirsiniz. Tıkalı kanalların bebeğinizin sağlığı için tehlikeli olmaması gerçekten iyidir. Emzirme hem anne hem de çocuk için gerçekten mükemmel bir deneyimdir. 
 
 
Mastitis
Mastitis, ateş veya diğer problemlerden dolayı göğsünüzde bir enfeksiyonun habercisidir.. Ayrıca yüksek miktarda süt, cilt enfeksiyonu veya tıkalı kanallardan da kaynaklanabilir. Mastitis tedavisi için çeşitli yollar vardır. Sık sık boşalma ve antibiyotik Mastitis tedavisi için kolay bir çözümdür. Doktorunuza gözükmeden antibiyotik yada ilaç kullanımında bulunmayın. Bu sizin yanlış ilaç kullanımınıza sebep olurken bebeğinizin sağlığıyle ilgili problem yaratabilir.Sık  aralıklarla emzirmeyi arttırın. Bu, göğsünüzü daha yumuşak yapmak için en iyi çözümdür. Yumuşak göğüs, süte kolay erişime yardımcı olur. 
Pamukçuk
Bebeğin ağzındaki bir mantar enfeksiyonudur, göğsünüzde yayılan pamukçuklara neden olabilir. Kaşıntı, ağrı ve döküntü pamukçukla ilgili sık görülen sorunlardır. Bazı durumlarda karbonatlı su yapılır ve gazlı bezle bebeğin ağızı ve göğüs ucu silinebilir. Bu gibi durumlarda beklemeden doktora danışmanız yerinde olacaktır.  
 
Düşük Süt Temini
Bebeğin sağlığı ile ilgili endişeleriniz varsa, o zaman uygun miktarda süt sağlamanız gerekir . Sütün yetersiz beslenmesi, bebeğinizin sağlığını bozabilir. Düşük süt arzı, kadınlarda görülen yaygın bir sorundur. Bu durumda, bazı uzman doktora danışmanız gerekir. Sık hemşirelik, tam miktarda sütün alınmasına yardımcı olabilir.
Bazı kadınlar sütün arzını artırmak için fazladan sıvı ve kalori tüketir. Ancak bu süt tedarikini arttırmak için uygun bir işlem değildir. Biraz egzersiz yapmayı tercih etmek daha iyi olur. Ayrıca kıyafetlerinize de konsantre olmalısınız. Sıkı sütyen ayrıca sütün yeterli şekilde beslenmesini önleyebilir. 
 
Bebeğin emzirme döneminde uykuya dalması
Bu sorun, bebeğinizin 3 ila 4 yaşına kadar büyüdüğü zaman çok yaygın hale gelir. Bebeğiniz emzirmeyi tamamlamadan önce uykuya dalırsa, sizin için ciddi bir problem yaratabilir. Aynı zamanda bebeğinizin büyümesini etkiler. Bu durumda, çocuğunuza sık beslenme sunmalısınız. Ayrıca sık sık diğer memeye geçin. Bebeğin yavaş yavaş emildiğini hissedince, onu göğsünden çıkarın ve diğer göğsüne geçin.  
Bazen bebekler emzirme ile ilgilenmezler. Ama birkaç kez emmeyi öner. En az bir yıl boyunca onu beslemeye çalışın. Bir yıl sonra bebeğiniz için başka alternatifler de arayabilirsiniz. Ek gıdaya geçiş gibi... Doktorunuz bebeğiniz için en uygun beslanmeyi size anlatacaktır. 
 
Her türlü emzirme probleminiz için öncelikli olarak doktorunuza danışınız.
<div>
	<strong>Pamukçuk</strong></div>
<div>
	Bebeğin ağzındaki bir mantar enfeksiyonudur, göğsünüzde yayılan pamukçuklara neden olabilir. Kaşıntı, ağrı ve döküntü pamukçukla ilgili sık görülen sorunlardır. Bazı durumlarda karbonatlı su yapılır ve gazlı bezle bebeğin ağızı ve göğüs ucu silinebilir. Bu gibi durumlarda beklemeden doktora danışmanız yerinde olacaktır.  </div>
<div>
	 </div>
<div>
	<strong>Düşük Süt Temini</strong></div>
<div>
	Bebeğin sağlığı ile ilgili endişeleriniz varsa, o zaman uygun miktarda süt sağlamanız gerekir . Sütün yetersiz beslenmesi, bebeğinizin sağlığını bozabilir. Düşük süt arzı, kadınlarda görülen yaygın bir sorundur. Bu durumda, bazı uzman doktora danışmanız gerekir. Sık hemşirelik, tam miktarda sütün alınmasına yardımcı olabilir.</div>
<div>
	Bazı kadınlar sütün arzını artırmak için fazladan sıvı ve kalori tüketir. Ancak bu süt tedarikini arttırmak için uygun bir işlem değildir. Biraz egzersiz yapmayı tercih etmek daha iyi olur. Ayrıca kıyafetlerinize de konsantre olmalısınız. Sıkı sütyen ayrıca sütün yeterli şekilde beslenmesini önleyebilir. </div>
<div>
	 </div>
<div>
	<strong>Bebeğin emzirme döneminde uykuya dalması</strong></div>
<div>
	Bu sorun, bebeğinizin 3 ila 4 yaşına kadar büyüdüğü zaman çok yaygın hale gelir. Bebeğiniz emzirmeyi tamamlamadan önce uykuya dalırsa, sizin için ciddi bir problem yaratabilir. Aynı zamanda bebeğinizin büyümesini etkiler. Bu durumda, çocuğunuza sık beslenme sunmalısınız. Ayrıca sık sık diğer memeye geçin. Bebeğin yavaş yavaş emildiğini hissedince, onu göğsünden çıkarın ve diğer göğsüne geçin.  </div>
<div>
	Bazen bebekler emzirme ile ilgilenmezler. Ama birkaç kez emmeyi öner. En az bir yıl boyunca onu beslemeye çalışın. Bir yıl sonra bebeğiniz için başka alternatifler de arayabilirsiniz. Ek gıdaya geçiş gibi... Doktorunuz bebeğiniz için en uygun beslanmeyi size anlatacaktır. </div>
<div>
	 </div>
<div>
	<strong>Her türlü emzirme probleminiz için öncelikli olarak doktorunuza danışınız.</strong></div>
Bu Sayfa 1516 kez ziyaret edilmiştir.
Tarih : 9.06.2019 00:07:41
23 51
© Modanomi / Tüm hakları saklıdır.